Küçük Mucizeler Dükkanı

Küçük Mucizeler Dükkanı
Yuppidi.com / Anne,Bebek ve Çocuklar için Türkiye'nin İlk Temalı Alışveriş ve Etkinlik Sitesi

29 Haziran 2015 Pazartesi

Pozitif düşünce gücünün çocuklara etkisi

Pozitif düşünce , olumsuzluklardan etkilenmeyen, her durumda yapabilecek bir şey olduğuna inanan , insan  hayatını olumlu yönde geliştiren bir düşünce tarzıdır.  

Doğada , evrende her şey karşılıklı alışveriş halindedir. Zihinle beden arasında da böyle bir alışveriş vardır. Doğu felsefesinin bu sihirlihttp://www.yuppidi.com/default.asp?sayfa=arama öğretisi şu günlerde batı toplumlarında da farkedilmeye ve gelişmeye başlamıştır.
Uzmanlara göre insanlar ne kadar mutlu ne kadar pozitif olurlarsa ürettikleri Nöropeptip denilen protein zincirleri daha sağlıklı olur ve bağışıklık sistemi daha da güçlenirmiş.
Başarıya giden yolun da artık zekadanhttp://www.yuppidi.com/default.asp?sayfa=arama ya da akıldan ziyade düşünce gücünden kaynaklandığına dair birçok hikayeye tanık oluyoruz bu günlerde.
Pozitif düşünen kişiler , mizah duygusunu yitirmemiş, hayata gülerek bakan insanlardan besleniyorlar. 
İşte asıl nokta bu ki, bizlerin yeni yeni keşfettiiği bu öğretiyi çocuklarımıza şimdiden aşılayabilirsek, gelecekte hayata gülerek bakan, mutlu bireyler olmalarına katkı sağlayabiliriz.
Çocuklarımıza mizah duygusunu öğretelim
Mizah çocukların ruh sağılığını koruyarak öfkelerini sakinleştirir. Yaratıcı güçlerini geliştirir, kendine gülmeyi bilen çocuk hayata da daha mutlu gözlerle bakar.
Çocuklarımıza hayal etmeyi öğretelim
Biz dünyaya yalnızca yaşamak için değil , bir fark yaratmak için geliyoruz. Eğer bir hayaliniz yoksa , hayalinizi gerçekleştirme şansınız olabilir mi ?
Çocuklarımıza cesur olmayı öğretelim
Çocuklara korkuyu biz öğretiyoruz. Bebeklikten itibaren yüklediğimiz yönergelerimizle, yapmalarla, etmelerle atıyoruz temelini korkuların. Oysa cesareti öğretsek hayattaki duruşlarını değişitirebiliriz.
Çocuklarımıza Yaratıcı olmayı öğretelim
Yaratıcılık gücünü kullanan kişiler başarılı olurlar, güçlerinin kaynağının yine kendileri olduklarını bilirler ve aşağıdaki özelliklere sahiptirler.
Sessizliğin tadını çıkarmayı bilirler,
Doğayı hisseder ve ondan zevk alırlar,
Kendi duygularına güvenirler
Kargaşa içinde de işlerine odaklanırlar,
Çocuklar gibi onlarda hayal kurmaktan hoşlanırlar,
Kendi bilinçlerine güvenirler, her hangi bir görüşe katı bir şekilde bağlı değildirler.
Çocuklarımıza anı yaşamayı öğretelim
Ne geçmişin pişmanlığını yükleyelim, ne de geleceğin kaygısını yaşatalım çocuklarımıza. Anı yaşamayı, içinde bulundukları durumdan zevk almayı öğretelim. Bunun için bol bol doğayı, sessizliği deneyimlemelerini sağlayalım, şehir karmaşasından ve tüketiminden uzakta şarj olmalarına özen gösterelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder