|
Yeşil Çaylı Zencefilli
Kek
Malzemeler
3 Yumurta (organik) 3,5 Su bardağı organik
un 1 Su bardağı demli yeşil çay 1 Çay bardağı sızma zeytinyağı 1,5-2 Su
bardağı esmer şeker 1 Çay bardağı keçi sütü 1 Paket kabartma tozu 1 Çay
kaşığı karbonat 1 Portakal kabuğu rendesi 1 Çay kaşığı tarçın Yarım çay
kaşığı zerdeçal Yarım çay kaşığı zencefil 1 Çay kaşığı üzüm çekirdeği
tozu
Yapılışı
Yumurta ve şeker bir kapta iyice çırpılır,
Soğumuş demli yeşil çay, keçi sütü, baharatları, portakal kabuğu üzerine katılır
ve karıştırılır. Üzerine un, kabartma tozu ve baharat koyulup karıştırılır.
Yağlanmış kek kalıbına veya tepsiye konularak 180 derece ısıtılmış fırında
pişirilerek servis yapılır.
Servisten önce isteğe bağlı olarak üzerine,
fıstık veya ceviz dövülerek konulur.
Alıntıdır.
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder